nedeľa, mája 06, 2007

NAB 2007: Adobe Media Player

Na výstave NAB 2007 predstavila spoločnosť Adobe Systems svoj nový program Adobe Media Player, ktorý je orientovaný na internetové video. Umožňuje nové spôsoby distribúcie multimédií a pomáha nájsť online aj offline obsah vo vysokej kvalite. Program využíva Flash video a vydavateľom obsahu ponúka nové možnosti distribúcie a prevádzkovania internetového obchodu s videom.

Aplikácia sa bude dať stiahnuť v podobe malého súboru, po nainštalovaní vytvorí desktopové riešenie pre správu, sťahovanie a vytváranie digitálneho internetového videa. Prehrávač bude podporovať viac platforiem a formátov a umožní pracovať s videom mimo webového prehliadača.

Ako uvádza Adobe, ich Media Player je kľúčovou súčasťou vznikajúceho ekosystému pre vytváranie a prenášanie internetového videa. Dopĺňa a spolupracuje s ďalšími novými komponentmi obsiahnutými v balíku Creative Suite 3 Production Premium.

Všetci nadšenci už netrpezlivo čakajú na uvedenie letnej Beta verzie, finálna verzia by sa mala objaviť koncom roka 2007. Vzhľadom na rozšírenosť a obľubu internetového videa sa program nepochybne udomácni na trhu a pravdepodobne sa stane aj nevyhnutnosťou...

Žiadne komentáre: