piatok, apríla 27, 2007

Jablko - krátky animovaný experiment

Tak takto vyzeral môj (a Lenkin ;-)) druhý krátky animák. Vznikol vo veľmi krátkom časovom úseku (cca. 2 týždne). Kompletne bol vytvorený vo Photoshope, vyexportovaný do Avi-čok cez Virtual Dub a finálne zostrihaný a ozvučený v Sony Vegas. Je na škodu, že produkcia prebiehala v časovej tiesni a nemohli sa naanimovať všetky potrebné zábery. Na rozprávaní je to cítiť, predpokladám, že okrem tvorcov tomu nik neporozumie. Rovnako animácia a jej svižnosť je niekedy slimačia a naivná (z 80% zámerne). Bol to však len pokus, či sa dá vytvoriť so základnými nástrojmi krátky animovaný film. Bola to drina, ale pekne sme sa na nej poučili. Špeciálne upozorňujem na skvelú audiostopu od majstra Peťa Kudličku aka. Fresha, ktorý to dokázal ozvučiť za jednu noc. Rešpekt. Tak prižmúrte oči a nechajte si to ľúbiť...

3 komentáre:

Michal Baláž povedal(a)...

hej, fakticky je peťova hudobno/zvukárska práca vynikajúca, treba však oceniť aj celkom bizarný výtvarný návrh, ten je fajn - najmä EVA :) a na to, že to bolo za taký krátky čas a s použitím záakldnej výbavy každodennej - respect!

EGA povedal(a)...

ej veru, bola to riadna sranda, robiť to o jednej ráno u braňa vo vegase :).. vďaka za rešpekty, ale až taká sláva to zas nie je, nad vodou to drží hudba, na ktorú som náhodou mal až dva fantastické dni :). a nerobil som ju vo vegase :)).

EGA povedal(a)...

a ešte to som chcel.. ako hovorí mišo, výtvarno je výborné, normálne sa dodnes čudujem, že sa s tým braňovci nedostali do súťažnej sekcie..