sobota, marca 31, 2007

TV program pre video na internete

Najnovšie štatistiky tvrdia, že americká mládež trávi viac času pri internete ako pri televíznej obrazovke. Už ich nebaví prispôsobovať sa TV programu jednotlivých staníc. Internetové video má úžasnú vlastnosť, že si ho môžete pozrieť hocikedy sa vám zachce a jediným kliknutím ho prepošlete svojím známym. Internetové komunity majú o zábavu postarané.

Tento fakt znamená pre televízne spoločnosti pokles sledovanosti. Ak chcú osloviť mládež, musia sa prispôsobiť a svoj obsah presunúť na internet. Spoločnosti ako ABC, či Fox sa preto rozhodli konať a internetovým komunitám začínajú sprístupňovať ich populárne relácie a seriály ako The Late Night Show, či The Simpsons.

Spoločnosť Gemstar-TV Guide International Inc., ktorá vlastní najnavštevovanejšiu stránku poskytujúcu televízny program tvguide.com oznámila, že od budúceho mesiaca rozšíri ponuku televíznych staníc o vyše 60 internetových stránok poskytujúcich video obsah.

V počiatkoch tohto projektu to budú internetové stránky jednotlivých televíznych staníc. Videoobsah stránok typu youtube.com, alebo grouper.com, ktorý vytvárajú ich užívatelia je totiž nestabilný a neorganizovaný. Tento fakt ale nezabráni firmám typu ClipBlast, Channels.com, Blinkx, alebo MeeVee Inc. aby sa naďalej snažili budovať systém, ktorý by vyhľadával a triedil videá podľa chuti jednotlivých užívateľov.

Žiadne komentáre: